CRIOGÈNICA

L’enginyeria criogènica és considerada la ciència de les baixes temperatures, i es basa a la refrigeració d’elements per sota dels -100º i en la consegüent liqüefacció de gasos. El sector criogènic engloba tota la cadena de valor; des del disseny a la fabricació, muntatge i manteniment de plantes criogèniques.

Parlar de criogenització està de moda. Potser per això cada vegada són més les empreses que ofereixen aquest singular servei; un procés que consisteix a congelar cadàvers esperant que en el futur siguem capaços de portar-los de tornada a la vida.

En el procés de congelació, l’aigua que conté el nostre organisme es converteix en gel, el qual augmenta de volum i genera vidres que destrueixen els nostres teixits. És a dir, la congelació trenca les cèl·lules, cosa que fa que els nostres òrgans es tornin inservibles i siguin impossibles de recompondre’s.

La solució semblaria passar per l’ús de substàncies anticongelants.

Per tal de superar aquestes limitacions, els investigadors de l’Institut Avançat de Ciència i Tecnologia del Japó JAIST i el RIKEN han experimentat amb una classe de substàncies químiques conegudes com a polianfolits, identificant un polianfolit anomenat ε-poli-ʟ-lisina carboxilada COOH-PLL com un crioprotector prometedor que no té efectes tòxics a les cèl·lules.

Els crioprotectors de molècula petita només són útils per preservar cèl·lules i teixits petits, però els crioprotectors polimèrics poden permetre als investigadors aconseguir la criopreservació de grans volums de teixit o fins i tot d’òrgans complets. Aquest seria un avenç important per a camps emergents com la medicina regenerativa, l’objectiu dels quals és mirar de restaurar les funcions fisiològiques normals reemplaçant o regenerant cèl·lules, teixits i òrgans.

A SINE FINE, aquest crioprotector facilita el procés de descongelació sense danyar el cos del doctor Gilabert en el seu viatge al més enllà.

Més informació:

NOUS CONEIXEMENTS EN CRIOPROTECCIÓ

ÚLTIMS AVANÇOS EN CRIOGÈNICA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Follow by Email
Facebook
Instagram